Citrus calamondin 190 cm

Rating: RatingRatingRatingRatingRating | 0 review-uri
Pret 2.068,70 RON

Calamondinul este un arbust fructifer din familia Rutaceae care este foarte popular n ntreaga Asia de Sud , n special n Filipine, unde este cel mai frecvent utilizat la gătit. n multe ţări latine, calamondinul este ntlnit n curţi, iar fructele se numesc (dulce-acrişor). n vest este cunoscut sub numele de portocala acidă, portocala calamondin, portocala chineză sau portocala Panama. Acesta mai este cunoscut sub numele botanic Citrus mitis Blanco, Citrofortunella mitis, sau Citrus madurensis. n Filipine este numit calamansi / kalamans. Este un arbust sau copac mic care creşte pnă la 3 metri, şi face citrice mici folosite pentru a aroma alimente şi băuturi. n America de Nord şi Europa, calamondinul se cultivă n principal, ca o plantă ornamentală, ea poate fi deosebit de atractivă n cazul n care fructele sunt prezente. Copacul va nflori pe tot parcursul anului, umplnd aerul cu aroma de flori de citrice. El are ramuri care cresc pe vertical, cu spini foarte puţini. Calamondinul este cea mai apreciata si cultivata portocala decorativa. Calamondinul apartine citricelor fara mari pretentii. Desi uneori este descris ca nativ din Filipine sau alte zone din Asia de Sud , copacul este de fapt rezultatul unui hibrid intre specii din genul Citrus si alte specii necunoscute din salbaticie. Hibrizi intre Speciile Citrus au fost cultivate timp asa de indelungat incat originea multora este neclara. Majoritatea specialistilor considera ca cele mai multe specii cultivate sunt hibrizi vechi apomictici si soiuri selectate de aceati hibrizi, inclusiv incrucisari cu genuri segregate, cum ar fi Fortunella si Poncirus. Calamondinul este de obicei descris ca o incrucisare intre Citrus reticulata ( Tangerine sau portocala mandarina ) si Citrus japonica Oval din grupul kumquat. Denumirea botanica timpurie a fructului a fost Citrus loureiro madurensis dat de un om pe nume Loureiro care au gasit acest fruct neobisnuit pe insula Madura, in apropiere de Java. Mai tarziu a fost schimbat la noua clasificare.


Ofertele au fost verificate in data de 15-10-2011, ora 07:51
Afisare oferte
Momentan nu dispunem de specificatii tehnice pentru produsul Citrus calamondin 190 cm, va rugam reveniti.

    Nu exista nici un comentariu pentru acest produs.

Gaseste cele mai mici preturi Citrus calamondin 190 cm pe Smartbuy.ro, oferite de sute de magazine online din intreaga tara. Cum informatia inseamna putere, pentru a afla cat mai multe detalii despre acest produs, poti consulta caracteristici Citrus calamondin 190 cm pentru a putea face o comparatie corecta cu alt produs asemanator. Pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie, iti oferim posibilitatea de a citi pareri Citrus calamondin 190 cm sau, de ce nu, ne poti trimite chiar tu propria parere despre produsul respectiv. Conturarea deciziei tale se continua prin vizualizarea de poze Citrus calamondin 190 cm care te vor ajuta sa te hotarasti. Nu uita ca exista o foarte mare posibilitate sa gasesti reduceri, oferte speciale ori promotii Citrus calamondin 190 cm, asadar analizeaza aceste oferte pentru Citrus calamondin 190 cm cat mai atent pentru a face cumparaturi Smart! Preturile pentru Citrus calamondin 190 cm sunt oferite de catre magazinele online partenere si, daca observati neconcordante intre preturile prezentate pe Smartbuy si cele prezentate in paginile magazinelor, va rugam sa ne anuntati!

Evolutie Pret

Ghid de cumparaturi
Guide iPhone 4S - fata in fata cu concurenta!

iPhone 4S vine la pachet cu un procesor mult mai rapid, o camera foto-video mai avansata ca si tehnologie fata de cea anterioara. Totodata, veti beneficia de ajutorul unui asistent virtual mult mai inteligent. Ecranul vine cu o diagonala de 3.5 inch cu display-ul Retina de 960 x 640 pixeli. Imaginile sunt deosebit de clare iar culorile se apropie foarte mult de realitatea vazuta cu ochiul liber.
Vizualizari recente
Mai multe
Inscriere la newsletter